Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen på invigning av Inflyttarna på Hagaplan

bänkar Hagaplan

 

Tillsammans med Solna och Stockholms stad inviger Region Stockholm både torget Hagaplan och konstverket ”Inflyttarna” av Johanna Karlin nu på lördag 30 september 2023.

Konstnären finns på plats under hela dagen. Läs mer om Inflyttarna och se film där konstnären berättar om tankarna bakom gestaltningen.

Alla är välkomna att delta i Barnens Bänk-Bingo, följa med på konstvisningar och invigningen. Kulturnämndens ordförande Erik Persson inviger Inflyttarna som är den sista gestaltningen kopplat till satsningen på Karolinska Universitetssjukhuset. Dessutom Scenshow med cirkus-, dans- och musikuppträdanden, prova-på-aktiviteter, rundvandringar på torget, ansiktsmålning och mycket mer, mellan klockan 11.00 och 15.

Invigning av ditt nya torg

Du hittar hela programmet för invigningsdagen på Hagastadens webbplats. (Öppnas i nytt fönster)

  • kl. 12-15 Barnens Bänk-Bingo 
  • kl 13.10 Intervju med konstnären Johanna Karlin
  • kl 13.15 Invigning av Inflyttarna

 

Per sitter på bänk

Jag kände ett behov av att skapa ett konstverk som fick människor från hela landet att känna sig inkluderade och välkomnade. Själv är jag bosatt på Öland och kände mig vilsen i den storskaliga och påkostade miljön runt Hagastaden. Så jag utgick från något vardagligt, praktiskt och vanligt i kontrast till det exklusiva och storslagna. Mitt verk är en slags länk mellan torget och sjukhuset som allmän plats, som binder ihop det vardagliga livet och konsten ute med verksamheten och den andra konsten inne på sjukhuset.

 

Konstnär Johanna Karlin

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng