Hoppa till huvudinnehåll

Stockholmstinget

Diarienummer
AKTNR 2903-21952
Stockholmstinget 2021

Stockholmstinget är en mötesplats för alla som arbetar med att stärka kulturens, idrottens, folkbildningens och föreningslivets roll i länet.

Stockholmstinget 2021 arrangerades den 11 november 2021. Det var andra gången som kulturförvaltningen i Region Stockholm bjöd in till konferensen. 
2021 års upplaga av konferensen arrangerades digitalt och nu finns ett urval av programpunkterna att ta del av i efterhand.
Se ett urval av de filmade seminarierna här
 

 

Sammanfattning av Stockholmstinget 2021

Stockholmstinget 2021 arrangerades den 11 november 2021 med nära 600 deltagare på distans. Kulturnämndens ordförande Cecilia Elving hälsade välkommen. Johanna Koljonen, medieanalytiker, författare och upplevelsedesigner höll ett inledningstal. Därefter följde totalt sexton olika valbara seminarier som spände över en stor bredd av ämnen såsom kulturlivets återstart, bibliotekets roll i samhället, gestaltad livsmiljö, breddat deltagande i föreningslivet och utmaningar till följd av friluftsboomen.
Dagen avslutades med ett samtal mellan Cecilia Elving (L), ordförande kulturnämnden Region Stockholm, Tomas Melin (Mp) (1:e vice ordförande) och Tara Twana (S) (2:a vice ordförande). Därefter följde bland annat musik- och bildinslag från Konserthuset och en avslutande reflektion om kultur och demokrati av Lars Trägårdh, professor i historia, Ersta Sköndal Bräcke högskola.

 

Om Stockholmstinget

Stockholmstinget vänder sig till dig som är regional och kommunal politiker och tjänsteperson, företräder civilsamhällets organisationer, det fria kulturlivet samt även verksamma inom berörda myndigheter, akademier och forskning.

 

Stockholmstinget 2019 - en tillbakablick

På Stockholmstinget 2019, samlades olika kompetenser och nätverk från hela Stockholmsregionen för att mötas över kunskapsområden, lyfta gemensamma frågeställningar och lära av varandra. 

Innehållsansvarig: Karin Bruce
Sidan uppdaterad: 2022-01-19

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng