Hoppa till huvudinnehåll

Tre nya ledamöter till referensgruppen för kulturstöd

Nu har tre nya ledamöter valts in i referensgruppen för kulturstöd. Kulturförvaltningens referensgrupp stärker bedömningsarbetet av ansökningar till Verksamhetsstöd och Projektstöd.

Vid Kulturnämndens sammanträde i juni fattades beslut om att välja in tre nya ledamöter i kulturförvaltningens referensgrupp. Intresset för att nominera till referensgruppen har varit stort och två av tre nya ledamöter har blivit nominerade genom öppen nominering. En ledamot har föreslagits av kulturförvaltningen.  

 
De tre nya ledamöterna är:

 

Från vänster Bengt Andersson (foto: Christian Melin), Loretto Villalobos och Ingemar Fasth

Bengt Andersson (barnkultur)  
Bengt Andersson har under 40 år arbetat på och bakom scen, inom teater, dans och cirkus, både inom fria konstellationer och på institutioner. Under de senaste 15 åren främst mot en ung publik. Han har varit konstnärlig ledare för Teater Tre och för Riksteatern Barn & Unga. Utöver det har han varit ledamot i Stockholms stads referensgrupp för kulturstöd. Idag är Bengt formellt pensionär, men verksam i styrelsen för Svenska Assitej och Simrishamns Riksteaterförening. 

Ingemar Fasth (litteratur)
Ingemar Fasth är utbildad bibliotekarie och grundare av Författarscen Bodafors och ledamot av Höganäs Bokfestivals programråd. Han var under perioden 1998 – 2022 producent och sedan konstnärlig ledare för Kulturhuset/Stadsteaterns litteraturscen samt grundare av dess internationella litteraturpris.   

Loretto Villalobos (cirkus, dans, musikteater)  
Loretto Villalobos är scenkonstkritiker knuten till Svenska Dagbladet, men har även skrivit kritik i Aftonbladet, Expressen och Uppsala Nya tidning. Hon är doktorand i etnologi vid Uppsala universitet. Loretto har erfarenhet av att arbeta i sakkunniggrupper inom områdena scenkonst i region Uppsala och på Sveriges författarfonds Dramatikerråd.  

 

Övriga ledamöter i den nuvarande referensgruppen är: 

Gro Oskarson Kindstrand, Sofi Lagergren, Daniel Wetterskog, Viktor Zeidner, Carin Bartosch Edström, Carina Norée, John Peter Nilsson och Rikard Hoogland.  

 

Om referensgruppen för kulturstöd 

  • Kulturförvaltningen har sedan 2016 haft en rådgivande referensgrupp för att stärka bedömningsarbetet av ansökningar till Verksamhetsstöd och Projektstöd.  

  • Antalet ledamöter utökades 2022 från 10 ledamöter till 11.  

  • Ledamöternas uppdrag löper under en period om två år, med möjlighet till ett års förlängning. 

 

Läs mer om referensgruppen

 

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng