Hoppa till huvudinnehåll

Regionarkivet söker arkivarie

Arkivbild Regionarkivet

Regionarkivet söker arkivare. Sista ansökningsdag söndag 17 maj 2020. 

Har du ett lösningsorienterat perspektiv på arkiv och drivs av att skapa funktionella arkiv som kan nyttjas nu och i framtiden? Regionarkivet söker en arkivarie som ska ha en samordnande funktion i arbetet med att skapa en ännu effektivare förvaltning av regionens analoga arkiv.

Om tjänsten  
Vi söker nu en arkivarie som ska samordna främst de analoga delarna av arkivvårdsarbetet utifrån en årsplan. I tjänsten ingår att förbereda arkivvårdsuppdrag, leda, stödja och följa upp arbetet men även att praktiskt arbeta med att utreda samt ordna och förteckna arkiv. Tjänsten ställer krav på ett helhetsperspektiv och fokus spänner över flera typer av arkiv och media där lösningar ska genomföras.

I tjänsten ingår det att stödja leveransarbete med mottagande av arkiv. Det ingår även att delta i arbeten kring att utveckla tjänster för bevarande samt stödja både interna och externa projekt i frågor om praktiskt bevarande. Detta för att Regionarkivet ska kunna hålla arkivvården på hög effektivitets- och kvalitetsnivå. Arbetet sker i inom ramen för arkivvårdsarbetet på Regionarkivet och kontakter med bland annat leveransfunktion, depåplaneringsgrupp samt bevarandestrateg är en naturlig del av arbetet.

Krav:

  • Högskoleexamen med minst 40p / 60hp arkivvetenskap eller annan erfarenhet som bedöms som motsvarande av arbetsgivaren
  • Flerårig erfarenhet av att som arkivarie utreda hantering av arkiv samt ordna och förteckna arkiv
  • Grundläggande datakunskaper 
  • Har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande  

  • Erfarenhet av projektledning eller arbetsledning
  • Erfarenhet av Visual arkiv eller annat förteckningsprogram
  • Erfarenhet av gallringsutredning
  • Förmåga att kommunicera arkiv med andra än arkivarier

Vem är du?

Vi tror att du är en nyfiken, drivande lagspelare med några års erfarenhet av att utreda arkivbestånd, som arbetar självständigt och ser till att gruppen håller tidplaner. Du är självgående, initiativtagande och stödjande i att få ditt och gruppens arbete att utvecklas utifrån ett lösningsorienterat perspektiv. Detta för att kunna bevara arkiven över tid och göra dem att göra dessa tillgängliga på ett effektivt sätt med hjälp av moderna metoder. Vi tror du gillar nya utmaningar och vill utvecklas inom ramen för området i en utvecklingsinriktad organisation.

Det är viktigt att du kan etablera goda samarbeten både internt och externt genom att ha ett positivt och professionellt förhållningssätt. En god pedagogisk förmåga kommer att vara en tillgång då du ska stödja arkivvårdsprojekt samtidigt som du ska följa upp att gällande metoder för arkivering följs.

Vi är måna om att hitta rätt person för uppdraget och lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper. 

Om enheten  
Enheten Arkiv- och informationsförvaltning har ett helhetsansvar för förvaltning och vård av informationen hos Regionarkivet, oavsett förvaringsmedia. Till detta kommer även att göra informationen tillgänglig för både interna och externa intressenter. Uppdraget ställer stora krav på det strategiska bevarandearbetet och arkivvården. Enhetens arbete är processorienterat och dessa processer går i vissa fall över enhetsgränserna.

Regionarkivet har bytt plattform för sin e-arkivering och är i en ny, spännande fas gällande bevarandet av digital information. Den nya generationens e-arkiv ger oss utökade möjligheter att ta emot, bevara, vårda och söka i arkiverad information över tid. Genom den ökade digitalisering skapas bättre förutsättningar och verktyg för både analog och digital arkivvård.

Arkivlokalerna i Flemingsberg är specialbyggda för ändamålet och har kapacitet för 130 000 hyllmeter handlingar. Där finns även klimatarkiv samt förvaring av biobankspreparat.

Vi erbjuder  
Hos Regionarkivet får du jobba ihop med kompetenta och erfarna kollegor som också ser fram emot att få förstärkning av dig och din kompetens. Vi jobbar tillsammans för att uppnå våra mål och arbetet organiseras utifrån vilken uppgift som ska lösas.

Utveckling och förbättringar är något som kännetecknar Regionarkivet. Du har nu möjligheten att bli en del av vårt arbete med ständiga förbättringar. Det är i de små förbättringarna som de stora vinsterna skapas. Utvecklingen sker i enhetsövergripande samarbeten inom Regionarkivet, tillsammans med regionens myndigheter samt nationellt.

Region Stockholm är en av landets största myndigheter och regionens verksamheter genererar varje dag stora mängder information. Den informationen slutarkiveras hos oss på Regionarkivet.

Länk till ansökningsportal här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng