Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter från cirkus- och danskonsulenterna

En bild som visar en snurrande dansare med tygremsor som flyger. Från föreställningen Skogens Ögon, Kai-En Butoh Company.
Här är en sammanfattning av några av nyheterna i cirkus- och danskonsulenternas senaste nyhetsbrev.

Skicka in önskemål om scenkonststöd

Är du kultursekreterare, kultursamordnare eller annan arrangör av kultur för barn och unga i Stockholms län? Då är det dags att skicka in önskemål om scenkonststöd inför hösten 2023. Scenkonstödet innebär en subvention på 50 procent för cirkus- och dansföreställningar för skola, förskola och offentliga familjeföreställningar.  

Till e-tjänsten för scenkonststöd 

Upptäck nya Kulturkatalogen

För att fler barn och unga i länet ska få möta ett brett, professionellt kulturutbud av hög kvalitet, erbjuder Region Stockholm en webbaserad kulturkatalog där länets arrangörer kan hitta föreställningar och skapande aktiviteter att boka. Under vintern har Kulturkatalogen uppdaterats med ny form och blivit mer användarvänlig. Många grupper har redan lagt in sina föreställningar i den nya katalogen.

Till Kulturkatalogen

Du som har en föreställning att erbjuda kan läsa mer om vad som gäller och ansöka om att ingå i katalogen i cirkus- och danskonsulenternas ansökningsformulär för utövare.

Frukostträff: Skapa en plats för konst

Hur går det till att skapa en egen plats för sin konst? Platsutveckling är temat för nästa frukostträff för yrkesverksamma utövare av cirkus och dans i Stockholms län, torsdag 16 mars 2023.

Till webbsida med mer information och anmälningslänk

Träff för aktörer inom streetdance 

Går det att söka bidrag för att arrangera battles och workshops? Vilka möjligheter finns för att finansiera egna föreställningar och dansevent? I samarbete med Gatuverket och Danscentrum Stockholm bjuder danskonsulenterna in yrkesverksamma dansare, pedagoger och koreografer inom streetdance till en informationsträff, måndag 29 maj 2023. Region Stockholm och Stockholms stad berättar om vilka stöd och bidrag som finns att söka. 

Till mer info och anmälningsformulär för streetdance-träffen

Stor succé för CirkusMania 2023

Under årets CirkusMania-festival öppnade 13 av länets kommuner upp sina scener för cirkus. 35 föreställningar presenterades på över 30 scener under festivalens 10 dagar. Totalt erbjöds 100 tillfällen att uppleva samtida cirkus, med föreställningar för alla åldrar, av såväl nya som välkända artister. Stort tack till publik, artister, arrangörer, scener och Subtopia som gjorde CirkusMania 2023 till en succé! Nästa års festival äger rum 9-18 februari 2024. 

Läs mer om CirkusMania på regionstockholm.se/cirkus

Prenumerera på cirkus- och dansnyheter

Cirkus- och danskonsulenternas nyhetsbrev riktar sig till dig som är kulturaktör eller kulturarrangör. Brevet skickas ut fyra gånger per år och innehåller aktuell information om vad som är på gång inom cirkus och dans i Stockholms län. 

Till prenumerationsformulär för cirkus- och danskonsulenternas nyhetsbrev

Om cirkus- och dansonsulenterna

Cirkus- och danskonsulenterna är en del av kulturförvaltningen Region Stockholm och har i uppdrag att främja cirkus- och dansverksamhet i Stockholms län. 

Besök cirkuskonsulentens webbsidor

Besök danskonsulenternas webbsidor 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng