Hoppa till huvudinnehåll

Ny konst på Odenplan

Odenplan konstmontern december 2021 Hannah Blitz
Hannah Blitz Heyman visar ”Better than Nature” i konstmontern på Odenplan. Utställningen är en del av Konstväxlingar - tillfällig konst på sju tunnelbanestationer i kollektivtrafiken. Utställningen visas från 8 december 2021 till 6 mars 2022.
Better than Nature

"I ett kuperat landskap med inspiration från virtuella miljöer skapas en gråzon mellan fantasi och verklighet. En ny värld framträder där skulpturerna är huvudkaraktärer. Objekten har ömsom smälts, gjutits, sammanfogats, doppats i lim och täckts i sand. Här är naturen föreställd, som om vi befinner oss i en framtid där naturen bara finns återberättad som ett minne."

Länk till sidan om Konstväxlingar på Odenplan.

Kort om konstnären

Hannah Blitz Heyman (f. 1994) är utbildad på Konstfack i Stockholm med en masterexamen från CRAFT! 2021. Hon har ett fokus på metall där en bakgrund inom smyckesdesign och smide influerar hennes konstnärliga praktik. Materialets inneboende egenskaper och dess relation till kroppen är återkommande teman.

Om Konstväxlingar i Odenplanmontern

På Odenplans tunnelbanestation presenterar Region Stockholm utställningar med konstnärer som nyligen utexaminerats från någon av konsthögskolorna i Norden. Publiken får var tredje månad möta verk av en ny konstnär, konsthantverkare eller formgivare. Till Better than Nature har konstrådgivare varit Martin Ålund.

Om Konstväxlingar

Konstväxlingar är tillfälliga utställningar på sju stationer i Stockholms tunnelbana där väletablerade och unga konstnärskap möter en stor publik. Vi får ta del av konst som stimulerar fantasin och erbjuder eftertanke och visuella upplevelser. Verken som visas kan till exempel vara teckning, måleri, foto och video och ger tillsammans en bred bild av hur den samtida konsten ser ut och vad som engagerar dagens konstnärer. 

Länk till all konst i kollektivtrafiken på konst.sl.se Länk till sidan om alla Konstväxlingar 

 


Sidan skapad 2021-12-08

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng