Hoppa till huvudinnehåll

Finsk konstnär visar "Shelter" på Mariatorget

Konstnär Riita Päiväläinen Konstväxlingar Mariatorget 2021

 

Den finska konstnären och fotografen Riitta Päiväläinen är nästa utställare på Mariatorgets tunnelbanestation inom ramen för Konstväxlingar - tillfälliga utställningar på sju tunnelbanestationer i Stockholm.  Mariatorgets tunnelbanestation blir på ett sätt en av de mest synliga platserna för fotokonst i Sverige.

I Riitta Päiväläinens fotografier skapas ett möte mellan två platser som vanligtvis skiljs åt med ett stort avstånd: tunnelbanestationer och naturen.

Titeln "Shelter" syftar på de textila installationer som Riitta Päiväläinen skapar i naturen och som är i fokus i de bilder som valts ut till utställningen. Den engelska titeln kan översättas till ”skydd”, och konstnären associerar begreppet med hemmet, en privat och säker plats att gömma sig på. Textilkonstruktionerna i bilderna väcker minnen från hennes barndom när dagarna var fulla av ständig lek och oändlig fantasi.

”Jag känner mig hedrad att få möjligheten att ställa ut på Mariatorgets tunnelbanestation eftersom mina bilder når en så bred publik här: människor med olika åldrar, bakgrunder och personliga historier.”

Utställningen öppnar i slutet av februari 2021. Till sidan Konstväxlingar

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng