Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev från Filmbasen

Filmbasenhuset i Subtopiaområdet i Alby. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

 

Filmbasens nyhetsbrev, juni 2020

Filmbasen är Stockholms läns plattform för filmstöd och talangutveckling inom film och rörlig bild. Filmbasen drivs av Film Stockholm och med stöd av Region Stockholms kulturnämnd och Botkyrka kommun. Filmbasens nyhetsbrev riktar sig till filmare i Stockholms län och kommer ut var 3:e vecka. Se tidigare nyhetsbrev och anmäl din mejladress här.

Här är höjdpunkter från nyhetsbrevet från juni 2020:

Filmbasen samarbetar med Bergmanveckan: Samtal med Amanda Kernell och Sophia Olsson

Filmbasen samarbetar med Bergmanveckan som i år är helt digital. Den 16 juni höll Bergmanveckans konstnärliga ledare Emma Gray Munthe i ett samtal mellan regissören Amanda Kernell och filmfotografen Sophia Olsson som arbetat tillsammans med bland annat Sameblod och Charter. Samtalet går att se i efterhand i en vecka på Filmbasen.se.

Glad sommar från Filmbasen!

Det här är vårens sista ordinarie nyhetsbrev från oss på Filmbasen. Även vi behöver semester efter den här väldigt speciella våren. Vi försöker hitta en gles strand och stänger lokalerna i Alby under veckorna 28-31.

Save the date: Öppet hus 7 september
Den 7 september planerar Filmbasen att ha ett digitalt öppet hus där vi visar smakprov från höstens STOCKmotion filmfestival.  

Filmbasens projektstöd: Nästa deadline 9 sep 

Nästa möjlighet att söka Filmbasens projektstöd är i slutet av sommaren. Vi öppnar e-tjänsten för ansökan under vecka 34 och stänger ansökningsomgången den 9 september 2020. Läs mer om projektstödet på Filmbasen.se. 

STOCKmotion: Ny chans att skicka in filmer av de yngsta regissörerna

STOCKmotion filmfestival har fått in nästan 200 filmer, stort tack till alla er som har skickat in så att det blev så många bidrag! Men vi vill ge ytterligare en chans till de yngre filmskaparna, så alla ni som är upp till 15 år kan fortfarande skicka in era filmer för att tävla i kategorin lättvikt.

Ny deadline för lättvikt 10 september. Mer info finns på festivalens hemsida STOCKmotion.se.

Noomaraton fyller 20 år - save the date

I år fyller Noomaraton 20 år! Tävlingshelgen är det 5–6 september. Noomaraton är en regional filmtävling som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs. Mer info på Noomaraton.se.

Nytt teknikstöd till filmvisningar

Film Stockholm har ett teknikstöd i form av projektor och filmduk till arrangörer för icke-kommersiella visningsarrangemang i Stockholms län. Syftet är att bredda utbudet av filmvisningar i länet och utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har möjlighet att hyra eller köpa in egen teknik. Information om visningsutrustningen och utlåningsrutiner på Filmstockholm.se. 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng