Hoppa till huvudinnehåll

Upplevelse

Välkommen på invigning av Inflyttarna på Hagaplan

bänkar Hagaplan

 

Tillsammans med Solna och Stockholms stad inviger Region Stockholm både torget Hagaplan och konstverket ”Inflyttarna” av Johanna Karlin nu på lördag 30 september 2023.

Konstnären finns på plats under hela dagen. Läs mer om Inflyttarna och se film där konstnären berättar om tankarna bakom gestaltningen.

Utflyktstips inför höstlovet

Hågelbyparken, foto: Cecilia Pantzar

Stockholms läns museum har samlat tips på intressanta platser att upptäcka under höstlovet. 

I Stockholms län finns en mängd intressanta besöksmål att uppleva. Genom Stockholms läns museums webbplats kan du få inspiration till att ge dig ut på utflykt eller uppleva platser hemifrån genom de digitala guiderna.
 

Tips för läslovet från länets bibliotek

Bild på uppslagen bok med ljuslykta och en mugg med dödskallemotiv
Under vecka 44 är det höstlov och på länets bibliotek finns det massor av aktiviteter för stora och små som vill göra höstlovet till ett läslov.

Regionbibliotek Stockholm har samlat in tips från länets folkbibliotek vad som händer på läslovet måndag 31 oktober – fredag 4 november. Här är en lista med tips på allt ifrån poesifabriker och spökpyssel till vr-spel och vandringar under jord.

 

Upplev kultur i länet i sommar! 

Utomhusbio

Foto: Hanna Anirra/Stockholms filmfestival

DELA GÄRNA SIDAN

Från Grisslehamn i norr till Utö i syd – här får du tips på kultur att uppleva i sommar!

Nu är det semestertider för många och ett perfekt tillfälle att ge sig ut och upptäcka allt kulturutbud som länet har att erbjuda. Här har vi samlat några sommartips från aktörer med kulturnämndens stöd.  Rubriklänkarna öppnas i nytt fönster i din webbläsare.

UTSTÄLLNINGAR

Sommartips i länsmuseets senaste nyhetsbrev

Bild av mobil med appen Upptäck konsten på skärmen

 

Red Alert

Dansare på Sergels torg ur filmen Red Alert

 

Nätverket Dans på röda linjen och Region Stockholm arrangerar tillsammans med koreografen Lotta Gahrton dansfilmen Red Alert till Dansens dag den 29 april 2021.  

Rött är en varningsfärg i naturen. I Red Alert blir dansarna längs röda linjen, klädda i rött, en gemensam varningsklocka i en tid av kriser. I ett kalejdoskop av filmade scener, på platser utmed röda linjen, undersöker vi de utrotningshotade, rödlistade arterna i naturen och konsekvenserna av pandemin - är dansaren också en utrotningshotad art?  

Dansens dag på torsdag 29 april 2021

Dansens dag-2021_tema Red_alert_Stillbild från film.jpg
 
Dansens dag är en världsomfattande rörelse - så här gör vi i Stockholmsregionen

7,8 miljoner i stöd till länets scenkonstgrupper

Barnteater
Kulturnämnden i Region Stockholm fattade i februarinämnden 2021 beslut om stöd till scenkonst. Drygt 7,8 miljoner fördelas till scenkonstgrupper i länet.

Kulturnämnden stödjer scenkonst för barn och unga genom Scenkonststödet, som är ett subventionsstöd till grupper som turnerar i Stockholms län med föreställningar för barn, unga och familjer. Det kan också beviljas till projekt där uppsökande verksamhet och föreställningar ingår.

Välkommen till Skolbiofrossan vt21

Filmen "Tottori! Sommaren då vi blev superhjältar!"
Nu drar det ihop sig till vårens (digitala) omgång av skolbiofrossan! Ett arrangemang för dig som bokar, samordnar eller arbetar med skolbio i Stockholms län.

Vårens skolbiofrossa gästas av bland andra Jens Lanestrand som presenterar Biografcentralens aktuella skolbioutbud samt av Max Elnerud och Faravid Svalfors af Ugglas som berättar om Ekerös kommande skolbiosatsningar. Vi tittar också på exempel och utbyter erfarenheter kring den omställning som pandemin fört med sig.

Vernissage för Vallentunas kommunkoreograf

vernissage i Vallentuna
Arkeolog8 har börjat sitt arbete som KOKO kommunkoreograf i Vallentuna kommun. Den 29 januari hade de vernissage på sin utställning Leden-Kartan-Katastroftankarna på Vallentuna Kulturhus.
Utställningen är den första delen i Katastrofprojektet och visas till och med 26 mars 2021. Läs mer på Arkeolog8:s webbplats här.

Sidor

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng