Hoppa till huvudinnehåll

Möte med Alexandra Larsson Jacobson

Diarienummer
AKTNR 3097-15786
Alexandra Larsson Jacobson_förhandsreportage

På Odenplans tunnelbanestation står konstnär Alexandra Larsson Jacobson och tittar in i den monter där hon själv kommer att presentera sin utställning 10 december. Studenter från konstnärliga högskolor visar samtidskonst här inom ramen för projektet Konstväxlingar. Hon beskriver vad vi kan förväntas oss i den nya utställningen:

Jag är just nu i fullgång skapa en ny skulptur som kommer vara anpassad till platsen/kuben.  Jag är intresserad av att skapa en värld som betraktaren kan titta in i med skulptur, rörligbild som är iscensatt i rosa och blått. Videoverket som kommer att visas i installationen undersöker frågor kring närhet, distans och makt i nära relationer.

Det känns superkul att få visa mina arbeten på just den här platsen. Det är inte var dag man får nå ut till så stor publik med sin konst. Jag har kollat in utställningarna där genom åren och har även tänkt att det vore kul att få ställa ut där, och nu händer det.

Mitt videoverk känns extra relevant att visas på en sådan offentlig plats med tanke på att vår verklighet har förändrades plötsligt av covid-19. Vi har behövt bli mer medvetna om distans till varandras kroppar i det offentliga rummet och mer reducerade till oss själva samt våra familjerelationer och våra hem.

Läs mer om Konstväxlingar på Odenplan

 

 

 

 

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng