Hoppa till huvudinnehåll

Ny konstväxling på Odenplan bjuder in till dialog

konstnär Niels Munk Plum

Ny utställning på Odenplans tunnelbanestation 

Den 14 april 2023 öppnar en ny utställning i Odenplanmontern, ”Rigid Room”, av den köpenhamnsbaserade konstnären Niels Munk Plum. Han tog examen från Malmö Konsthögskola 2022 och mellanlandar i Stockholm för att installera utställningen innan han flyttar till San Fransisco. Utställningen pågår fram till 2 juli 2023.

Konsten är en dialog 

Niels Munk Plum arbetar ofta med performance i kombination med skulptur och text. Plum vill skapa en social plats genom utställningen där oväntade utbyten kan ske mellan publiken, konsten och konstnären. Han vill lägga vikt på publikens medskapande och inte utgå från publikensom  enbart mottagare av ett visuellt eller estetiskt intryck. Plum ser konsten som en spegel och en handling. Konsten är en dialog, något som skapar en relation. 

 

Plats för konst av unga konstnärer 

I montern på plattformen visas verk av nyligen utexaminerade konstnärer från Sveriges och Nordens konst- och designhögskolor. Här visas konst i många olika former: video, skulptur, installationer, mode, smyckeskonst, design med mera. Utställningsverksamheten har pågått sedan 1996. Under ett år visas upp till fyra utställningar i montern och hittills har över 100 konstnärer ställt på Odenplans tunnelbanestation. Konstrådgivare för utställningsperioden 22/23 är Paola Zamora. Konstväxlingar är ett samarbete mellan kulturförvaltningen och SL.

Länk till sidan om Konstväxlingar 


Publicerad 2023-04-04

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng