Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev från Film Stockholm

Nyhetsbrev Maj_Film Stockholm
 
Film Stockholm är Stockholms läns regionala resurscenter för film och rörlig bild.  Vi är en del av Region Stockholms kulturförvaltning och förvaltar ett uppdrag från Region Stockholms kulturnämnd och Svenska Filminstitutet. 

 

Här är rubrikerna från vårt senaste nyhetsbrev. 
Filmbasen samarbetar med Bergmanveckan 

I juni arrangerar Filmbasen tillsammans med Bergmanveckan två livestreamade samtal: ett med regissörerna Julia Lindström, Salad Hilowle, Elin Övergaard och Theodor Solin, och ett med regissören Amanda Kernell och filmfotografen Sophia Olsson.

STOCKmotion: Ny chans att skicka in filmer av de yngsta regissörerna

STOCKmotion filmfestival har fått in nästan 200 filmer, stort tack till alla er som har skickat in så att det blev så många bidrag! Men vi vill ge ytterligare en chans till de yngre filmskaparna, så alla ni som är upp till 15 år kan fortfarande skicka in era filmer för att tävla i kategorin lättvikt.

Ny deadline för lättvikt 10 september.

Filmpedagogisk frukostträff 3 juni

Välkommen till filmpedagogiskt frukostsamtal! Den här frukostträffen riktar sig till dig som arbetar med filmpedagogisk verksamhet för barn och unga i skola eller fritidsverksamhet. Ett digitalt möte där vi också fokuserar på det digitala – pedagogik och inspiration för dig som kommit igång eller funderar på att starta distansundervisning eller streama dina arrangemang.

Film Stockholm lånar ut visningsutrustning

Film Stockholm lånar kostnadsfritt ut projektor och filmduk till arrangörer för arrangemang i Stockholms län. Syftet är att bredda utbudet av visningsarrangemang och utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har ekonomi att köpa in egen teknik.  

Fast i karantän? Upplev kultur digitalt!

Kulturen hittar nya sätt att nå ut när coronaviruset sätter stopp för att fylla biosalonger, museer och teatrar. Region Stockholms kulturförvaltning har samlat tips på några olika aktörer som erbjuder kultur på distans.
För den filmintresserade finns länkar i nyhetsbrevet.

Digital utbildning för biografer

I tider av stängda biografer och minskat publiktryck finns det tid till fortbildning. Och varför inte läsa en digital utbildning utan risk för smittspridning?

Audiovisual Talks: Crazy Pictures [livestreamas]

Den 9 juni arrangeras säsongens sista Audiovisual Talks, och vi gästas denna gång av Olle Tholén från Crazy Pictures, i en exklusiv master class om ett svenskt filmbolags resa från virala framgångar på Youtube till att skapa sin första guldbaggenominerade långfilm, en internationell succé såld till 100 länder.

Ny filmhandledning till 438 dagar 

Film Stockholm och Mediotekets gemensamma projekt med filmade filmhandledningar har resulterat i två stycken handledningar. Först ut var en handledning till filmen Till drömmarnas land av Victor Lindgren. Nu finns även handledning till Jesper Ganslandts 438 dagar.  

Se tidigare Filmbasen-samtal i efterhand 

Med anledning av coronapandemin genomför Filmbasen sina evenemang digitalt under våren. Några av våra arrangemang kan även ses i efterhand.

Corona slår hårt mot filmbranschen – Filmbasen utökar stödet 

Filmbasens projektstöd utökas med 700 000 kronor under resten av 2020. De tillförda medlen kommer att fördelas under stödomgång 2 (som handläggs nu) och 3 (som har ansökningsdeadline den 9 september. Totalt delar Filmbasen ut 2,7 miljoner kronor i projektstöd under 2020.

"Filmskapande tränar funktioner som påverkar alla aspekter av vårt liv" – möt Den pedagogiska designbyrån 

I Film Stockholms filmpedagogiska nyhetsbrev möter vi ibland filmpedagoger som berättar om sitt arbete. Vi har tidigare träffat filmpedagogen Helene Berg och Zitas filmpedagoger Anna Söderberg och Clara Sjöborg. Den här gången möter vi Frida Lindberg, Anna-Karin Holtz, Hanna Andersson från Den Pedagogiska Designbyrån.

Att hitta sin publik - distanskurs på Göteborgs universitet

Att hitta sin publik (30 hp) är en kurs som riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Nu är det öppet för flera sökande till höstens kurs.

Filminstitutet ger tillfälligt stöd till produktionsbolag med anledning av covid-19

Filminstitutet sjösätter nu ett tillfälligt stöd, riktat till produktionsbolag med kontinuerlig produktion av lång spel- och dokumentärfilm.

Läs hela nyhetsbrevet här
Vill du prenumerera på FIlm Stockholms nyhetsbrev? Anmäl din mejladress på filmstockholm.se.
 

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng